flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади

12 червня 2017, 16:17

8 червня 2017 року на виконання рішення ХІ з’їзду суддів України від 22 лютого 2013 року щодо запровадження в судах посади прес-секретаря та рішення Ради суддів України від 12 березня 2015 року №14 щодо рекомендацій міжнародної конференції «Зміцнення довіри до судової гілки влади через покращення комунікації» проходив десятий, ювілейний навчальний тренінг: «Комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади», який організований для прес-секретарів судів Волинської області в партнерстві з ГО «Вектор прав людини», проектом «Суд людською мовою», Радою суддів України, прес-центром судової влади України, Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

Участь у даному заході взяли заступник керівника апарату Павлюк Ольга Олександрівна та помічник голови суду Сидорчук Олена Аркадіївна.

Під час зустрічі учасники ознайомилися з новими поняттями, загальними аспектами прав людини та видами громадського контролю за їх реалізацією, отримали знання та навички застосування комунікативних інструментів в роботі судів із засобами масової інформації та громадськості, обговорювались питання доступу до судової інформації та особливості її викладення.

«Довіра до судової влади не можлива без належного забезпечення принципу гласності та відкритості судочинства. Саме тому реалізація судами вимог забезпечення доступу громадян до інформації про здійснення судочинства та діяльність судів в цілому стає важливим елементом судової реформи. І важливу роль в цьому процесі відіграють прес-секретар та усвідомлення всіма представниками судової гілки влади необхідності цього процесу» - зазначила представник прес-центру судової влади України Ольга Какауліна.

Тренінг є прикладом плідної співпраці судової системи та громадських організацій задля реалізації спільної мети – захисту прав людини.

Після завершення тренінгу слухачам вручено сертифікат Ради суддів України.